Marvel’ın babası Stan Lee hayatını kaybetti | Stan Lee kimdir?

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee hayatını kaybetti.

Lee ailesinin avukatı Kirk Schenck, yaptığı açıklamada, Örümcek Adam, X-Man, Fantastik Dörtlü gibi unutulmaz süper kahramanların yaratıcısı Marvel Comics’in kurucusu Lee’nin bu sabah Los Angeles’da hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Lee’nin ölüm nedenine dair detay paylaşılmadı.

Stan Lee, 28 Aralık 1922’de ABD’nin New York kentinde doğmuştu.

Stan Lee, 28 Aralık 1922, New York doğumlu, Amerikalı çizgi roman yazarıdır. Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man süper kahraman karakterlerini yaratmıştır. Stanley Martin Lieber 1922’de New York’da doğdu. Ailesi maddi sorunlar çekiyordu. Okulu bıraktıktan sonra çizgi roman yayınlama şirketi Timely’de çalışmaya başladı. İlk hikâyesi 1942 yılında Kaptan Amerika hakkındaydı. Stan Martin, S.T. Anley gibi farklı isimler altında yazılar yazdı fakat Stan Lee’yi seçti. Timely, ismini Marvel Comics olarak değiştirdi. Stan Lee yeni karakterler yaratmaya devam etti. Fantastik Dörtlü’yü 1961 yılında yarattı ve bunu Hulk takip etti. Bir yıl sonra ise Örümcek adam’ı yayınladı. Daredevil ise 1964’te ortaya çıktı.

Stan Lee’nin 2010 yılında sunduğu “Stan Lee’nin Süper İnsanları” adlı televizyon dizisi Türkiye’de 3 yıl sonra 2013 Eylül’ünde yayınlanmaya başlamıştır. Bu dizide Stan Lee, kendisinin “süper insan” olduğunu iddia eden insanları tanıtmıştır. Dizi şu an TRT HD kanalında yayınlanmaktadır.

 

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar
1973 L’An 01
1989 The Trial of the Incredible Hulk Jury Foreman TV filmi
1990 The Ambulance Kendisi
1995 Mallrats
2000 X-Men Hotdog Satıcısı
2000 Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV Anlatıcı (Ses)
2000 The Adventures of Cinderella’s Daughter Rahip
2002 Örümcek Adam (Kızı Kurtaran Adam)
2003 Daredevil Caddeden Geçen Adam
2003 Hulk Güvenlik Görevlisi
2004 Örümcek Adam 2 (Başka Bir İnsanı Kurtarması)
2004 Comic Book: The Movie Kendisi
2004 The Princess Diaries 2: Royal Engagement Düğün Konuğu
2005 Man-Thing (Kayıp İlanında FotoğrafıGörünmekte) Cameo
2005 Fantastik Dörtlü Willie Lumpkin
2005 Conflict Trevor Kısa Film
2006 X-Men: Son Direniş Bahçeyi Sulayan Adam
2007 Fantastik Dörtlü: Gümüş Sörfçü’nün Yükselişi Kendisi
2007 Örümcek Adam 3 Times Meydanındaki Adam
2007 Mosaic Stanley
2007 The Condor Büyük Baba
2008 Iron Man Hugh Hefner
2008 The Incredible Hulk Hapless citizen
2010 Iron Man 2 (Larry King ile karıştırılıyor)
2011 Thor Kamyon Şöförü
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika General
2011 Pizza Man Kendisi
2012 Yenilmezler Rastgele Vatandaj
2012 İnanılmaz Örümcek Adam Kütüphaneci
2013 Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon Movie Kendisi (ses)
2013 Iron Man 3 Güzellik Yarışması Yöneticisi
2013 Thor: Karanlık Dünya Akıl Hastası
2014 Kaptan Amerika: Kış Askeri Güvenlik Görevlisi
2014 İnanılmaz Örümcek Adam 2 Mezuniyet Konuğu
2014 Galaksinin Koruyucuları Xandarian ladies’ man
2014 Big Hero 6 Fred’in Babası (seslendirme)
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı Emekli Asker
2015 Ant-Man Barmen
2016 Deadpool Striptiz Kulübündeki DJ
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı FedEx Kargo Görevlisi
2016 X-Men: Apocalypse Kendisi
2016 Yoga Hosers Kendisi
2016 Doctor Strange Otobüs Yolcusu
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2017 Örümcek Adam: Eve Dönüş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir