Marvel’ın babası Stan Lee hayatını kaybetti | Stan Lee kimdir?

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee hayatını kaybetti.

Lee ailesinin avukatı Kirk Schenck, yaptığı açıklamada, Örümcek Adam, X-Man, Fantastik Dörtlü gibi unutulmaz süper kahramanların yaratıcısı Marvel Comics’in kurucusu Lee’nin bu sabah Los Angeles’da hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Lee’nin ölüm nedenine dair detay paylaşılmadı.

Stan Lee, 28 Aralık 1922’de ABD’nin New York kentinde doğmuştu.

Stan Lee, 28 Aralık 1922, New York doğumlu, Amerikalı çizgi roman yazarıdır. Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man süper kahraman karakterlerini yaratmıştır. Stanley Martin Lieber 1922’de New York’da doğdu. Ailesi maddi sorunlar çekiyordu. Okulu bıraktıktan sonra çizgi roman yayınlama şirketi Timely’de çalışmaya başladı. İlk hikâyesi 1942 yılında Kaptan Amerika hakkındaydı. Stan Martin, S.T. Anley gibi farklı isimler altında yazılar yazdı fakat Stan Lee’yi seçti. Timely, ismini Marvel Comics olarak değiştirdi. Stan Lee yeni karakterler yaratmaya devam etti. Fantastik Dörtlü’yü 1961 yılında yarattı ve bunu Hulk takip etti. Bir yıl sonra ise Örümcek adam’ı yayınladı. Daredevil ise 1964’te ortaya çıktı.

Stan Lee’nin 2010 yılında sunduğu “Stan Lee’nin Süper İnsanları” adlı televizyon dizisi Türkiye’de 3 yıl sonra 2013 Eylül’ünde yayınlanmaya başlamıştır. Bu dizide Stan Lee, kendisinin “süper insan” olduğunu iddia eden insanları tanıtmıştır. Dizi şu an TRT HD kanalında yayınlanmaktadır.

 

Filmografi

YılFilmRolNotlar
1973L’An 01
1989The Trial of the Incredible HulkJury ForemanTV filmi
1990The AmbulanceKendisi
1995Mallrats
2000X-MenHotdog Satıcısı
2000Citizen Toxie: The Toxic Avenger IVAnlatıcı (Ses)
2000The Adventures of Cinderella’s DaughterRahip
2002Örümcek Adam(Kızı Kurtaran Adam)
2003DaredevilCaddeden Geçen Adam
2003HulkGüvenlik Görevlisi
2004Örümcek Adam 2(Başka Bir İnsanı Kurtarması)
2004Comic Book: The MovieKendisi
2004The Princess Diaries 2: Royal EngagementDüğün Konuğu
2005Man-Thing(Kayıp İlanında FotoğrafıGörünmekte)Cameo
2005Fantastik DörtlüWillie Lumpkin
2005ConflictTrevorKısa Film
2006X-Men: Son DirenişBahçeyi Sulayan Adam
2007Fantastik Dörtlü: Gümüş Sörfçü’nün YükselişiKendisi
2007Örümcek Adam 3Times Meydanındaki Adam
2007MosaicStanley
2007The CondorBüyük Baba
2008Iron ManHugh Hefner
2008The Incredible HulkHapless citizen
2010Iron Man 2(Larry King ile karıştırılıyor)
2011ThorKamyon Şöförü
2011İlk Yenilmez: Kaptan AmerikaGeneral
2011Pizza ManKendisi
2012YenilmezlerRastgele Vatandaj
2012İnanılmaz Örümcek AdamKütüphaneci
2013Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon MovieKendisi (ses)
2013Iron Man 3Güzellik Yarışması Yöneticisi
2013Thor: Karanlık DünyaAkıl Hastası
2014Kaptan Amerika: Kış AskeriGüvenlik Görevlisi
2014İnanılmaz Örümcek Adam 2Mezuniyet Konuğu
2014Galaksinin KoruyucularıXandarian ladies’ man
2014Big Hero 6Fred’in Babası (seslendirme)
2015Yenilmezler: Ultron ÇağıEmekli Asker
2015Ant-ManBarmen
2016DeadpoolStriptiz Kulübündeki DJ
2016Kaptan Amerika: Kahramanların SavaşıFedEx Kargo Görevlisi
2016X-Men: ApocalypseKendisi
2016Yoga HosersKendisi
2016Doctor StrangeOtobüs Yolcusu
2017Galaksinin Koruyucuları 2
2017Örümcek Adam: Eve Dönüş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir